O meni

Melanija Radojević

fitnes trener za žene

Ja sam Melanija Radojević. Rođena sam 20.2.1992. u Doboju, u BiH. Po profesiji sam Profesor razredne nastave i radila sam u osnovnoj školi kao učiteljica. Svoju profesionalnu fitnes karijeru kao trener započela sam u junu 2018. godine, kada sam završila obuku za fitnes trenera u BTC (Body Tranformation Coach) Fitnes Centru u Sarajevu i dobila zvanje Certified Fitness Instructor. Prve dvije godine rada, radila sam u sa klijentima individualne i grupne treninge u teretanama, kao i dječije grupne treninge, a svoj dalji rad sam nastavila isključivo putem online saradnje i iz Modriče se preselila u Beograd.

Željna znanja i usavršavanja, nakon zvanične licence završila sam dodatno i CFT1 edukaciju u PFHCS (Proffesional Fitness Health Strenght & Conditioning) u Sarajevu. Lično ja, fitnesom se bavim godinama unazad, još od fakultetskih dana, ali ozbiljniji rad na sebi počela sam prije 3 godine, kada sam odlučila da se posvetim učenju o treningu i nutricionizmu i angažujem mentora koji će me voditi kroz proces i od kojeg ću nastaviti dalje učenje. Tako se mogu pohvaliti da uspješno sarađujem sa Dušan Eternal Fit, koji je jedan od najuspješnijih, najpriznatijih, a po meni, znanjem najpotkovaniji trener na našim prostorima. Kroz online mentorstvo i njegove edukacije, sada iz dana u dan proširujem i usavršavam svoja znanja.

Tokom 2020. godine došla sam na ideju da osmislim jedan besplatan Fitnes Izazov u kojem ću pozvati sve pratioce na Instagramu i Facebook-u na “30 dana bez slatkiša”, kako se sam Izazov i zvao. Izazov je funkcionisao tako što sam svakog dana postavljala slike svojih obroka i motivisala djevojke da i one spremaju svoje obroke i prave zdrave varijante slatkiša, zbog kojih neće imati potrebu da jedu standardne, nezdrave, slatkiše. Naišla sam tada na jako dobre reakcije i odlučila da Izazovi postanu moja tradicija.

Nedugo nakon toga, osmislila sam novi Izazov u kojem su učesnice dobijale plan treninga i plan ishrane, kao i moju konstantnu podršku i motivaciju. Izazovi su grupni formati, što za rezultat, osim uspješnih skidanja kilograma i usvajanja zdravih navika, ima i veliko međusobno povezivanje djevojaka i zajednički rast na svim poljima. Sada, 2023. godine iza sebe imam 11 uspješnih Izazova i preko 150 učesnica koje su na njima ostvarile sjajne rezultate. Uporedo s tim Izazovima putem individualne online saradnje uspješno sam vodila i druge djevojke kroz proces transformacije i time svoju brojku klijenata podigla na preko 250.

Kada sam se tek preselila u Beograd, radila sam jedno vrijeme u osnovnoj školi, kao i u IT industriji u softwerskom testiranju, ali ljubav prema fitnesu pobijedila je i isplivala na površinu, pa sam 2023. godine odlučila da napravim prekretnicu u svom životu i otpočnem svoj rad isključivo i samo kao online fitnes trener.

Na ovaj, ne tako lagan korak, najviše su me motivisali rezultati koje su postizale moje klijentice, kao i njihova zahvalnost što sam im promijenila život na bolje. Za jednog čovjeka najveći uspjeh je biti razlog nečije sreće i da se neko konačno osjeća lijepo u svom tijelu zbog ostvarenih ciljeva. Zato je moja misija da online mentorstvo ne bude samo površna saradnja za gubljenje kilograma ili dobijanja na mišićnoj masi, već usvajanje trajnih zdravih navika i promjena načina života, kako bi se benefiti od težinskih treninga i zdrave ishrane preslikali na sve segmente života.

Ukoliko ste početnice u treningu ili trenirate već neki period, ali bez rezultata, ne znate kako da osmislite svoj plan treninga, kako se koja sprava koristi u teretani, šta treba da jedete prije i poslije treninga, kako treba da započnete svoj dan, kako da se motivišete za trening i pripremu obroka – tu sam da vam olakšam i ubrzam put. Moj cilj je da uživate u samom procesu, jer samo tako on može biti održiv i trajan. I zapamtite jedno, poslije mnogih stvari u životu smo se pokajali, ali poslije treninga se još niko nikad nije pokajao. Počnite sa mnom i zavolite svoje tijelo, jer samo jedno vam je u životu dato.